Mountbattenweg 15, 5466 AX Veghel
BUSCHHOFF NEDERLAND
MALEN EN MENGEN
WASHPOWER
BUSCHHOFF NEDERLAND
GRONDSTOFAANNAME
WEDA HOLLAND BV
BRIJVOERINSTALLATIE
DONKERS TRADING BV
RVS OPSLAGTANK
WEDA HOLLAND BV | NUTRIX+
DONKERS TRADING BV
MANIFOLD

In beeld

MTS van Heugten

Er is hard gewerkt bij MTS van Heugten locatie Nederweert! Op zaterdag 11 maart was er een open avond. Er was heel veel belangstelling voor de nieuwe stal en de nieuwe voerfabriek. In deze nieuwe voerfabriek is de nieuwe Buschhoff maal- meng en opslag installatie met de Weda besturing gemonteerd. 

De installatie bestaat onder andere uit 2 keer een droogvoermenger van ieder 4800 kilo inhoud, een grondstofaaname van 60 ton/uur, 2 75kW hamermolens, 18 grondstof silo's (75-99m3) en 8 kernsilo's (18m3).


MTS van Heugten

Bij MTS van Heugten, locatie Nederweert, wordt hard gewerkt aan de nieuwe voerfabriek. Deze voerfabriek wordt uitgerust met een Buschhoff maal- en menginstallatie. Deze bestaat onder andere uit 2 keer een droogvoermenger van ieder 4800 kilo inhoud, een gronstof-aanname van 60 ton/uur, 2 keer 75KW hamermolens, 18 grondstof silo's (75-99m3) en 8 kernsilo's (18m3)


Nieuwe innovatie van Weda in Nederland

Bij varkensfokbedrijf Witlox in Haaren (bij de ouders van onze medewerker Teun) heeft Teun samen met het Weda Holland Team op de bestaande voerinstallatie een Weda Optimum Doseersysteem geïnstalleerd. Wanneer de zeug met haar neus de sensor aanraakt geeft het doseersysteem regelmatig een klein portie voer. Het grote voordeel hiervan is dat het voer in de trog altijd vers is en de bakken niet handmatig leeggemaakt hoeven te worden. Dit bespaart arbeid en voerkosten. Ook is deze installatie voorzien van Smart.Light. Smart.Light is een kleine Led lamp. Door de verschillende kleuren kan de dierverzorger direkt in de stal de voeropname zien. Dit bespaart tijd bij de controle en er is meer aandacht voor de dieren die minder eten.


Artikel IBIZA-reiniging in vakblad boerderij

Zo doen zij dat: voeropslag schoonmaken
Harry Steenbakkers (47) is verantwoordelijk voor de vleesvarkens op het gesloten varkensbedrijf van Britt BV in Diessen (N-Br.) met 1.150 zeugen dat in 2015 SPF is opgestart en in 2019 is uitgebreid met 10.000 vleesvarkensplaatsen. De zeugen krijgen droogvoer en de vleesvarkens krijgen een brijrantsoen. De bijproducten worden in bunkers van 50 of 80 kuub opgeslagen. Om de kwaliteit van het brijrantsoen op peil te houden is Steenbakkers streng op de hygiëne. Naast de bunkers (maandelijks) wordt ook de hele voerkeuken (wekelijks) schoongemaakt. Het schoonmaken van de bunkers bestaat uit een reiniging met de hogedrukspuit met een extra lange lans van bovenaf. "We gaan niet in de bunkers, dat vinden we te gevaarlijk met eventuele gasdampen", aldus Steenbakkers. Daarnaast zijn de twee voerwegers uitgerust met een volautomatische IBIZA-reiniging van WEDA waarbij eens in de 10 dagen met loog wordt gereinigd en eens in de 10 dagen met zuur.
 


Gesprek met burgemeester over gevolgen corona

Afgelopen tijd heeft burgemeester Kees van Rooij van gemeente Meijerijstad diverse ondernemers in Meijerijstad gesproken over ondernemen in coronatijd. Vanmddag hadden wij een gesprek met de burgemeerster. De welgemeende interesse van de burgemeester in ons en in ons bedrijf stellen wij zeer op prijs.


Fam. Schoenmakers

In onze werkplaats wordt hard gewerkt aan de 2e en 3e fase van de brijvoerinstallatie voor de familie Schoenmakers. Deze brijvoerinstallatie zal de vleesvarkens gaan voeren!
De Buschhoff maal-/meng-jet, voorzien van twee hamermolens, voor het malen van de losse grondstoffen!


Brijvoerinstallatie voor vliegen

Wij installeren ook brijvoerinstallaties voor het voeren van insecten! Voor een relatie hebben wij een brijvoerinstallatie voor vliegen in bedrijf genomen. Deze zeer compacte installatie is vooraf, in zijn geheel op een frame, gebouwd in onze werkplaats in Veghel.Wij zijn trots op deze nieuwe innovatie!


Fam. Schoenmakers

Het eerste gedeelte van de nieuwe Weda brijvoerinstallatie is op transport gegaan. Deze prachtige installatie zal de biggen gaan voeren!


Fam. Munsterhuis, locatie Saasveld

Bij familie Munsterhuis in Saasveld is de afgelopen weken hard gewerkt aan de uitbreiding van de bestaaande Weda brijvoerinstallatie. Deze installatie wordt uitgebreid met een Buschhoff maal-/ meng- jet en een Buschhoff grondstofaanname. Verder zal ook deze installatie worden voorzien van de nieuwste versie besturingssoftware van Weda!


Transport brijvoerinstallatie naar Fam. Vermeiren in Meer

De brijvoerinstallatie van familie Vermeiren is vandaag op transport gegaan. Deze brijvoerinstallatie is voorzien van een maal-/meng-jet. Op deze maal-/meng-jet is een 22 kw hamermolen, een trommelreiniger met dubbele zeef, een autofilter (stof, filter en koeling) en een droogvoermenger van het merk Busschhoff voorzien. Onder het frame van de maal-/meng-jet zijn weegzellen geplaatst, zodat het geheel compleet gewogen is. 


Jubilarissen Weda Holland BV

De jubilarissen van Weda Holland BV zijn zaterdag 3 oktober in het zonnetje gezet. In verband met corona een persoonlijk bezoek aan huis! Jubilarissen nogmaals dank en van harte gefeliciteerd met jullie 12,5 jarig jubileum!


GRONDSTOFAANNAME OP TRANSPORT

Afgelopen week is een complete Buschhoff gronstofaanname voorbereid in onze werkplaats in Veghel.
Grondstofaanname bestaande uit een kettingtransporteur, geheel gemonteerd in bordes en beker elevator volledig gemonteerd.


Minisymposium bij Gebr. van Vechel

Op dinsdag 12 november jl. organiseerde Gebr. van Vechel een minisymposium.

Tijdens dit symposium werd er kennis gemaakt met het voerconcept Fresh Tasty Mix wat door Gebr. van Vechel is ontwikkeld. Fresh Tasty Mix is een duurzaam, innovatief geoptimaliseerd voerproces. Dit voerproces bestaat enerzijds uit verse hoog kwalitatieve grondstoffen gekoppeld aan een goed gedegen voerrecept en anderzijds uit een innovatieve maal- en menginstallatie. Het doel is om een "nieuw" voerconcept te maken tegen een lagere kostprijs. 
 
Op deze avond heeft onze medewerker Job van der Loop een presentatie gegeven over de door ons geleverde en geïnstalleerde maal- en menginstallatie van Buschhoff. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!  


Druk bezochte open dag Houbensteyn Heideveld

Op zaterdag 28 september jl. organiseerde Houbensteyn Heideveld in samenwerking met Weda Holland BV en andere bedrijven een open dag!

De Hoebensteyn Groep heeft een nieuwe vleesvarkensstal gebouwd. De vleesvarkensstal is een etage-stal voor ongeveer 19.500 vleesvarkens.

Weda Holland BV heeft de nieuwe brijvoerinstallatie, met een hoofd- en subkeuken, geleverd en geïnstalleerd. Ook hebben wij de maal- en menginstallatie met twee hamermolens van Buschhoff en een droogvoermenger geleverd en geïnstalleerd.

Verder hebben wij onze wasrobot van WashPower kunnen demonstreren. De wasrobot is eenvoudig te bedienen en neemt ongeveer 75% van uw spuitwerk over. WashPower is de wasrobot voor varkensstallen!

Wij kijken terug op een geslaagd evenement en danken Houbensteyn Groep voor de goede organisatie en wij danken u hartelijk voor uw komst!  


Alpe d'HuZes

Trots en voldaan kijkt het MS Schippers BIG Challenge team terug op een succesvolle Alpe d'Huzes 2018. Op 7 juni heeft MS Schippers met 11 BIG challenge-deelnemers alles gegeven en samen 55 keer de berg beklommen. Ook wij hebben een bijdrage geleverd. MS Schippers bedankt Weda Holland B.V. voor de sponsorbijdrage.


Schenking € 5.000,00 aan POV

Weda Holland, Van Asten en Forfarmers schenken € 5.000,00 aan de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). De drie bedrijven wonnen de publieksprijs van het Hermans Wijffels Innovatiefonds. Het gewonnen bedrag doneren zij nu aan de POV. POV-voorzitter Ingrid Jansen nam de cheque verheugd in ontvangst tijdens de Pig Business thema-avond op 9 december jl. bij "Ons Boerenerf'. DE POV zet het bedrag in voor de verdere ontwikkeling van concepten in de varkenshouderij.


Winnaar Herman Wijffels publieksprijs 2015

Weda Holland B.V. heeft op 12 november 2015 de prestigieuze Herman Wijffels Innovatie Publieksprijs gewonnen.
Wij ontvingen de prijs voor onze betrokkenheid bij het ontwikkelen van een succesvol fermentatieconcept. 

In totaal streden twaalf finalisten om de felbegeerde publieksprijs.

Door het varkensvoer te fermenteren kan het varken het voer beter verteren en worden de darmen van het varken gezonder. Innovatief is vooral de toepassing van de juiste combinatie van bacteriecultuur, installatie en hygiëne. Gefermenteerd varkensvoer is beter voor de gezondheid van de varkens: met significant minder voerverbruik en dus minder mest. Het varken heeft een echte roze kleur! Weda Holland B.V. levert en installeert het voersysteem!


VarkensTV - EuroTier

Weda presenteerde op EuroTier Nutrix+. Een systeem dat zowel melk als brij in het kraamhok volledig automatisch kan doseren. De melk valt naar beneden in het voerbakje. Er is dus nooit rechtstreeks contact tussen de melk of brij in het voerbakje en de leiding.


Klik hier om de film bij YouTube te bekijken.